Studiekeuzedag op het Deltion College in Zwolle

Studiekeuzedag op het Deltion College in Zwolle

Op 25 april 2013 heeft Unique Studenten een studiekeuzedag georganiseerd op het Deltion College in Zwolle. Op deze studiekeuzedag waren studenten van verschillende opleidingen vanuit 10 hogescholen en universiteiten aanwezig om voorlichting te geven over hun opleiding en eigen beleving en ervaringen op de betreffende hogeschool/universiteit en stad. Ons streven was om eindexamenleerlingen een zuiver beeld te geven van de mogelijkheden op verschillende hogescholen/universiteiten en echte ervaringen van studenten over hun opleiding te weergeven. Daarmee hopen wij als Unique Studenten dat eindexamenleerlingen een juiste vervolgopleiding kiezen.

Eindexamenleerlingen van het voortgezet onderwijs en laatstejaars MBO-studenten kregen de mogelijkheid om specifieke vragen te stellen aan studenten en konden zij de studieboeken en andere lesmaterialen van verschillende opleidingen inzien.

Met het organiseren van deze studiekeuzedag werd beoogd om eindexamenleerlingen een kans te bieden om zich te verdiepen in verschillende opleidingen en naast alle voordelen van de opleidingen ook bepaalde moeilijkheden van het studentenleven te horen vanuit het perspectief van studenten.

Uit meerdere positieve reacties van deelnemende eindexamenleerlingen kunnen we zeggen dat het een geslaagde studiekeuzedag is geworden. Als Unique Studenten wensen wij alle eindexamenleerlingen alvast heel veel succes op hun eindexamens. Zet hem op!

Invalid Displayed Gallery