Bijeenkomst juristen Radboud Universiteit Nijmegen

Bijeenkomst juristen Radboud Universiteit Nijmegen

10004039_293071340862109_5621283517225737075_n

Unique studenten creëert een brug tussen twee werelden. Het onderwerp mensen rechten werd aangesneden door rechtenstudenten van de Radboud Universiteit, rechtswinkeliers uit Oss en advocaten uit de´Konya Barosu´ (Orde van Advocaten in Konya, Turkije). Dit ging gepaard met gastspreker en rechtsfilosoof Prof. Dr. T.J.M. Mertens.

Met dit groepje werden de voor- en nadelen van de wetsystematiek van Nederland evenals Turkije besproken en de rol van Europa in de huidige maatschappij betreffende waarborging van mensenrechten. Zo was er te zien dat de visie van verschillende culturen niet veel verschilden. Sterker nog waren het vooral de overeenkomsten die naar boven kwamen. Vooral op het gebied van persvrijheid waren de partijen eenstemmig.

Al met al ontstonden er nieuwe ideeën en vriendschappen uit deze bijeenkomst. Nummers werden verwisseld en vooroordelen werden afgebroken. De advocaten uit Konya waren zeer te spreken over de bijdrage van Prof. Dr. T.J.M. Mertens en boden hem een authentiek hand gemaakt cadeau aan ter herinnering van deze bijeenkomst.