Zumba les op Hogeschool Saxion Deventer

Zumba les op Hogeschool Saxion Deventer

DSC_0567
Op donderdag 18 december 2014 heeft Unique Studenten haar eerste Zumba les georganiseerd op Hogeschool Saxion in Deventer. In één uur tijd hebben we op Latijns-Amerikaans muziek swingende dansbewegingen gemaakt en op een leuke manier veel calorieën verbrand.

Wat is Zumba? Zumba is in de jaren ’90 ontstaan in Colombia. Het is bedacht door Alberto Perez, een fitness trainer. Hij bracht de trainingsmethode naar Miami, waarna het al snel in heel Amerika een hit werd. De naam Zumba komt uit het Colombiaans, waar het zoveel betekent als ‘’snel bewegen’’ en ‘’plezier maken’’. Tijdens de Zumba les was dit ook het geval. Iedereen deed actief mee. Er waren ruim 25 studenten aanwezig, dat was een groot aantal voor een eerste Zumba les. De les is begonnen met een warming-up en vervolgens zijn de studenten helemaal losgekomen. De opbouw van de lessen en de goede instructie van de professionele coach, Rosalie de Kooning maakte de les toegankelijk voor iedereen.

Unique Studenten is een studentenorganisatie, waarbij het creëren van mogelijkheden voor studenten centraal staat. Dus waarom zou je niet na een lange dag op school gaan sporten en daarbij plezier hebben?

Doordat iedereen zeer tevreden was over de Zumba les, zijn we van plan om dit nogmaals te organiseren. Wees er dan bij, want we verwachten meer Zumba liefhebbers.

Namens Unique studenten bedanken wij Rosalie de Kooning voor deze zeer leuke zumba avond en de deelnemende studenten voor het enthousiasme deelname.

Invalid Displayed Gallery