2e Nationale Studiekeuzebeurs

2e Nationale Studiekeuzebeurs

10991337_404266199742622_1895963414501412313_nOp zaterdag 14 februari 2015 was het weer zover. Op de ontmoetingsplaats ‘’Nieuw Welgelegen’’ te Utrecht is de studiekeuzebeurs voor de tweede keer van start gegaan. Deze studiekeuzebeurs is georganiseerd door STIP Studentenplatform Nederland in samenwerking met:

  • SV Legulas (Utrecht)
  • SV Lunastrum (Den Haag)
  • SV Maas (Rotterdam)
  • Kompas Studenten (Amsterdam)
  • Unique Studenten (Gelderland/Overijssel)
  • Actieve Studenten (Brabant)

 
De opkomst op deze dag was zeer hoog. Vanuit heel Nederland kwamen ongeveer 1000 scholieren deze beurs bezoeken. De vele vrijwilligers stonden paraat om de scholieren te helpen om een keuze te maken voor een opleiding. Tijdens dit evenement stonden de middelbare scholieren centraal. Het doel van deze beurs was de scholieren inlichten over de verschillende studies waar zij geïnteresseerd in waren. Zo werden de 25 meest gekozen studies vertegenwoordigd door meer dan 100 vrijwillige studenten van verschillende HBO’s en universiteiten.

Naast de reguliere opleidingen konden de scholieren informatie krijgen over het werken bij Defensie en universiteiten in Polen, Turkije en Bosnië. De scholieren konden met hun vragen terecht bij de studenten achter de stands. Bovendien werden op deze dag coachingsgesprekken gevoerd met gevorderde studenten/afgestudeerden. Scholieren konden hier tijdens een één op één gesprek hun vragen richten tot deze studenten. De coaches hebben hen vervolgens voorzien van de relevante informatie met betrekking tot een studiekeuze. Het was mooi om te zien dat de scholieren met meer duidelijkheid over hun toekomstige studie naar huis gingen. Sommige scholieren hadden zelfs al een keuze gemaakt en afspraken gemaakt met de vrijwilligers om een dagje met hen mee te lopen.

Verder werden interessante workshops gegeven over de onderwerpen studiefinanciering door Ellen Scheppens, studiesucces door Tweede Kamerlid Mohammed Mohandis en tot slot een workshop over netwerken door Melvin Tjoe Nij.

Het programma werd beëindigd met het slotwoord en de prijsuitreiking door burgemeester Jan van Zanen van Utrecht. De prijzen werden bekend gemaakt aan de hand van het trekken van lootjes. De prijzen die de winnaars hebben gewonnen waren een waardebon van restaurant Meydan, een Samsung Level Box Mini en een Samsung Galaxy Alpha G850F.

 

Invalid Displayed Gallery