Nationale studiekeuzedag 2016

Nationale studiekeuzedag 2016

Op 12 maart 2016 heeft de 3e Nationale Studiekeuzedag plaatsgevonden in Amsterdam. Samen met studenten van de HAN en de Radboud Universiteit stonden wij namens UniqueStudenten klaar om eindexamenleerlingen te helpen bij de juiste keuze voor een vervolgopleiding.

Geïnteresseerden konden een 1-op-1 gesprek aan gaan met onze Unique coaches. Onder deze leerlingen hebben wij tevens 5 bioscoopkaarten, ieder t.w.v. €10,-, verloot.

Naast onze eigen Uniquestand hebben wij mede met onze leden enkele opleidingen van de HAN en de Radboud Universiteit gepromoot.

Achteraf hebben wij samen met onze vrijwilligers genoten van een avondeten in Amsterdam.

Wat gebeurt er tijdens dit evenement?

Allereerst kunnen deelnemende scholieren een oriënterend gesprek voeren met een van de coaches. Die helpen de scholieren op weg en kijken naar zijn/haar interesses. Vervolgens kunnen scholieren verschillende steden bezoeken, waar in elke stad informatie gevonden kan worden over hogescholen en universiteiten binnen die stad en andere voorzieningen die van belang zijn voor de keuze om daar te gaan studeren. Daarnaast worden seminars over thema’s die gerelateerd zijn aan het onderwijs gehouden. Hier kunnen scholieren informatie krijgen over belangrijke onderwerpen, zoals studiefinanciering. Tevens bestaat tijdens een seminar de mogelijkheid om vragen te stellen aan deskundigen.

Een scholier die bijvoorbeeld geïnteresseerd is in een technische opleiding, kan naar ‘Delft’ om daar te kijken bij de verschillende opleiding op TU Delft. Vervolgens kan de scholier naar ‘Eindhoven’ om daar te kijken wat TU Eindhoven te bieden heeft, etc.

Voor meer informatie over de Nationale Studiekeuzedag kunt u terecht op www.studiekeuzedag.nl.

Invalid Displayed Gallery