Lezing: faillisementsgolf

Lezing: faillisementsgolf

 

Het nieuws over de faillissementen van grote winkelketens heeft vrijwel iedereen verrast. Ondernemingen zoals Unlimited Sports Group (Aktiesport en Perrysport), Paradigit, V&D, Macintosh (Scapino, Dolcis, Invito, Manfield, PRO Sport, Brantano) hebben hun bestaan opgeheven. Deze faillissementen hebben circa 17000 extra werklozen opgeleverd. De bedrijfspanden waar deze ondernemingen voorheen waren gevestigd, zien er verlaten uit. De winkelcentra’s staan steeds meer vol met lege panden. Dit allemaal heeft ongetwijfeld een negatief effect op de binnenlandse economie. Deze situatie roept natuurlijk vragen bij ons op. Wat zijn de oorzaken van de faillissementen? Gaat er een einde komen aan deze golf? Wat is de toekomst van de retailbranche? Wat zijn de gevolgen van de faillissementen voor de maatschappij? Welke oplossingen zijn er voor de problemen? Is de businesspraktijk toe aan een nieuw businessmodel?

Tijdens deze bijeenkomst gaat Dr. Ir. N. G. Migchels (universitair docent aan de Faculteit der Managementwetenschappen van de RU) deze en nog veel meer vragen van de Nijmeegse studenten beantwoorden. Meld je aan via het inschrijfformulier.

Voor meer informatie kunt u mailen met nijmegen@uniquestudenten.nl. Tot dan!

Datum: woensdag 20 april 2016
Tijd: 19:30 – 22:00
Plaats: Radboud Universiteit Nijmegen
Grotiusgebouw lokaal 1.070

De kosten zijn €2,- voor niet-leden. Ben je lid van UniqueStudenten? Dan mag je gratis deelnemen!