Reisverslag: Antwerpen & Gent

Reisverslag: Antwerpen & Gent

Op 26 december 2016 hebben wij met leden van Unique studenten een bezoek gebracht aan de kerstmarkt in Antwerpen.  Hier hebben wij onder het genot van Vlaamse lekkernijen enkele uren genoten van de laatste momenten van het jaar. De dag erna hebben wij met een groepje studenten de stad Gent bezocht. Als eerst hebben wij een bezoekje gebracht aan de burcht in de stad. Het Gravensteen in Gent is als enige overgebleven middeleeuwse burcht in Vlaanderen met een vrijwel intact verdedigingssysteem een bijzondere bezienswaardigheid. Het werd om die reden dan ook druk bezocht door toeristen. De burcht is van binnenuit omgevormd tot een museum, waarin gereedschappen uit de middeleeuwen worden tentoongesteld. Na het bezoekje in het museum zijn wij met de groep studenten uit Arnhem en Nijmegen doorgereisd naar het stadscentrum. Hier hebben wij nog een kleine 3 uur genoten van bezienswaardigheden in het centrum en natuurlijk van de gezellige winkelstraten van Gent. Na het avonddiner in Gent hebben wij een einde gemaakt aan deze gezellige korte naar onze zuiderburen.

 

Invalid Displayed Gallery