Reisverslag: Londen 2017

Reisverslag: Londen 2017

In het weekend van de voorjaarsvakantie hebben we een reis naar Londen georganiseerd. Met een groep van 9 personen hebben we een prachtig weekend gehad. Hieronder de avonturen die we in Londen hebben beleefd.

We zijn met twee auto’s vroeg in de ochtend, om 3 uur vertrokken. Dit hebben we gedaan om op tijd bij de Eurotunnel in Frankrijk te zijn. Het regende pijpenstelen vroeg in de ochtend en we vroegen ons af of dit ook het geval zou zijn in Londen. Eenmaal in de Eurotunnel konden we eindelijk onze benen strekken en wat rondlopen. Degenen die voor het eerst de Eurotunnel namen, waren verrast over de tijdsduur van de reis. Met de boot duurt het een aantal uur, terwijl de trein het in 30 minuten afgelegd.

Aangekomen in Engeland hadden we nog een uur te rijden voordat we Londen zouden bereiken. Alleen stonden er ditmaal twee uitdagingen voor onze chauffeurs te wachten. Er was al gewaarschuwd door borden langs de weg dat we links moesten rijden, en dit hadden we al verwacht. Wat we niet verwacht hadden was dat de snelheid in mijl en niet in kilometers aan was gegeven. Na snel gegoogled te hebben, was het duidelijk wat we moesten doen; de snelheid in mijl vermenigvuldigen met 1,6 om de snelheid in km/u te krijgen.

Na een uur rijden arriveerden we in Londen. Opgelucht om de zon te zien schijnen, begonnen we met een bezoek aan onze verblijfplaats om de auto’s te parkeren en de bagage te dumpen. Hier kregen we de kans om een paar uur uit te rusten, voordat we begonnen met het ontbijt en daarna op pad te gaan.

Na een ontbijt van eieren, hummus en lekkere thee zijn we richting de metro’s gelopen. Hier stond onze gids voor vandaag te wachtten. Na een snelle kennismaking legde onze gids uit dat de auto nagenoeg onnodig is in Londen. Het kost meer tijd om met de auto te gaan, dan met de metro. Dit was dan ook onze primaire vervoermiddel. Na het wisselen van geld, zijn we de metro opgestapt richting onze eerste stop; The British Museum. Een prachtig en enorm gebouw. We merkten het al door de omvang van het museum, het kan zo de hele dag duren om alles te verkennen. Zoveel tijd hadden we helaas niet en we waren genoodzaakt om al na een aantal uur te vertrekken.

Na een kort middag etentje is ons volgende stop de bezienswaardigheden rond de rivier Thames. De London Bridge is een perfecte plek om de rivier in al zijn glorie te zien. Aan een kant zagen we de Tower Bridge en the HMS Belfast. We besloten om de Tower Bridge van dichterbij te bekijken en liepen er naartoe.

Vervolgens namen we de metro naar Westminster Bridge om de Big Ben en The London Eye te aanschouwen. Het was druk op de brug en een groepsfoto nemen was niet zo makkelijk. Na het stilleggen van het verkeer is het ons gelukt om een foto te nemen.

Het was een lange en uitputtende dag van veel lopen geworden. Het was dus een opluchting om te horen dat we gingen eten. Na nog een stuk lopen kwamen we eindelijk aan bij onze destinatie. Een cafetaria. Het eten was niets te kort van geweldig. Een goede variatie van voorgerechten en een lekker hoofdgerecht. We sloten de maaltijd af met een kop thee. Na het eten zijn we richting onze verblijfplaats gegaan voor een nodige nachtrust.

De volgende dag hadden we geen gids, we gingen namelijk de stad in. We hebben eerst een ontbijt gehad in het Piccadilly Circus. Na het ontbijt zijn we opgesplitst in twee groepen. De ene groep is naar Trafalgar Square gegaan en de andere naar Oxford Street. We hadden niet veel tijd, we moesten namelijk vroeg vertrekken om niet te laat thuis te komen, maar we hadden nog wel tijd voor een kop koffie en een gebakje.

We namen nog een laatste keer de metro naar huis. Eenmaal thuis aangekomen pakten we onze spullen in en ruimden alles netjes op voordat we de reis terug naar huis aangingen. Weer de Eurotunnel in en een lange reis op weg richting huis.

Invalid Displayed Gallery