Culture day

Culture day

Op 23 mei hebben we samen met Studentenvakbond AKKU en Amnesty International Studentgroup Nijmegen een bijeenkomst over culturele diversiteit georganiseerd. Twee dagen daarvoor was het de Internationale dag voor Culturele Diversiteit voor Dialoog en Ontwikkeling. Dit was dus een gouden kans om samen te komen en in dialoog te gaan met medestudenten.

Met een totaal van 30 personen hebben we allereerst het avondeten genuttigd. Onder het genot van het diner ontstonden leuke en leerzame gesprekken met studenten die we niet eerder ontmoet hebben. We sloten het eten af met een toetje en gaven het woord aan de gastspreker van vanavond, professor Toon van Meijl, hoogleraar culturele antropologie aan de Radboud Universiteit. Hij sprak over zijn ideologie en visie op het gebied van culturele diversiteit. Daarnaast vertelde hij wat hem ertoe heeft bewogen om dit gebied te bestuderen.

Na deze leerzame speech was het de beurt aan ons om onze eigen ideeën op tafel te leggen. Dit deden we in twee ronden van elk 30 minuten. Er zijn vier lokalen aanwezig met elk een eigen onderwerp.  We verdeelden ons over de ruimtes en gingen het dialoog met elkaar aan. Voordat we aan de tweede ronde begonnen was er nog een kleine theepauze. In de pauze kregen we de ruimte om na te praten. Na nog eens 30 minuten brak het einde van de tweede ronde aan.

Met het slotwoord van Simon de Vette en Mucahid Gorsulturk is iedereen aanwezig bedankt en is de avond beëindigd.

Invalid Displayed Gallery