Unique iftar maaltijd

Unique iftar maaltijd

Op 6 juni hebben we een iftar maaltijd georganiseerd voor de studenten van de HAN en de RU. De avond begon om half tien met de inloop in de studentenkerk. Om kwart voor tien werd de avond ingeleid door de voorzitter Mucahid Gorsulturk met een kort informatief praatje over de ramadan.

De ramadan is een speciale maand waarin tussen zonsopgang en zonsondergang door moslims over de hele wereld gevast word. Het vasten heeft in de Islam een grotere betekenis dan alleen van eten en drinken ontzien. In deze maand onthouden moslims en moslima’s zich van onnodige wereldse zaken. Hierbij valt te denken aan o.a.; het hebben van slechte gedachtes over een andere persoon, de kostbare tijd verspillen en zondes begaan. Deze maand staat tevens in het teken van saamhorigheid, tolerantie, liefdadigheid, verbroedering en bezinning. Het is gebruikelijk om tijdens de ramadan, familie en vriendschapsbanden te bevorderen. Dit wordt  gedaan door elkaar uit te nodigen voor het eten, elkaar te bezoeken en samen het vasten te verbreken.

Om tien uur begonnen wij met het eten. Het is geserveerd in de vorm van een open buffet. Zoals gewoonlijk wordt het vasten verbroken met het drinken van water en drinken van soep. Na het drinken van de soep werd de hoofdgerechten en toetjes genuttigd. Hierna is de avond afgesloten met het dankwoord van de voorzitter.

 

Invalid Displayed Gallery