Maatjesproject

Met dit project koppelen wij middelbare scholieren in de leeftijd van 12 t/m 23 jaar aan ‘maatjes’. Een maatje is een professional of een gevorderde student op het HBO of WO, die zijn werk- en levenservaring inzet om een jongere te ondersteunen met betrekking tot zijn loopbaan. Het maatje biedt wekelijks twee uur extra begeleiding aan de jongere buiten de schooluren. Met dit project beogen wij de leerlingen inzicht te geven in diverse studiemogelijkheden en eventueel de arbeidsmarkt. Op deze manier proberen wij voortijdig schoolverlaten te voorkomen en de leerling te ondersteunen wat betreft een gemotiveerde beroepskeuze.
De scholieren zijn gematigd tot goed gemotiveerd, maar hebben ondersteuning nodig wat betreft het doorlopen van hun studieloopbaan en het maken van een goede studiekeuze als vervolgopleiding. De jongeren kunnen zich zelf aanmelden voor dit project of aangemeld worden door hun ouders/school. Voor onze leden is dit een ideale mogelijkheid om in zijn/haar vrije tijd vrijwilligerswerk te doen door zijn/haar kennis en ervaring te delen met jongeren.
Doormiddel van dit maatjesproject zetten studenten zich vrijwillig in en raken ze maatschappelijk betrokken in het proces van het begeleiden van een jongere op het voortgezet onderwijs. Binnen dit maatjesproject krijgen wij ondersteuning en begeleiding van partners, die gespecialiseerd zijn in het ondersteunen van begeleiders in het onderwijs. Ook worden er trainingen geboden hoe een student zich kan ontwikkelen op het optimaal begeleiden van een jongere en het onderhouden van contact met ouders van de leerling. Daarnaast vinden er tussentijds intervisies plaats, waarbij maatjes met elkaar aan tafel zitten en hun ervaringen met elkaar delen. Het maatjesproject duurt een jaar lang en kan verlengd worden indien de koppels daarvoor behoefte hebben.
Meer informatie? Stuur een e-mail naar: info@uniquestudenten.nl