Nationale Studiekeuzebeurs

Dit jaar is de tweede nationale studiekeuzebeurs gehouden. Deze studiekeuzebeurs is georganiseerd door Stip Studenten in samenwerking met:
Stip Studenten is een landelijk platform van en voor studenten uit het hoger en wetenschappelijk onderwijs. Stip Studenten is in 2012 opgericht door 5 lokale studentenorganisaties. Door middel van samenwerking wil Stip Studenten een zo uitgebreid en interessant mogelijk programma aanbieden dat bijdraagt aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Hiertoe organiseert Stip Studenten verschillende activiteiten, waaronder workshops, excursies, sportactiviteiten en nog veel meer!
De opkomst op deze dag was zeer hoog. Vanuit heel Nederland kwamen ongeveer 1000 scholieren deze beurs bezoeken. De vele vrijwilligers stonden paraat om de scholieren te helpen om een keuze te maken voor een opleiding. Tijdens dit evenement stonden de middelbare scholieren centraal. Het doel van deze beurs was de scholieren inlichten over de verschillende studies waar zij geïnteresseerd in waren. Zo werden de 25 meest gekozen studies vertegenwoordigd door meer dan 100 vrijwillige studenten van verschillende HBO’s en universiteiten.
Naast de reguliere opleidingen konden de scholieren informatie krijgen over het werken bij Defensie en universiteiten in Polen, Turkije en Bosnië. De scholieren konden met hun vragen terecht bij de studenten achter de stands. Bovendien werden op deze dag coachingsgesprekken gevoerd met gevorderde studenten/afgestudeerden. Scholieren konden hier tijdens een één op één gesprek hun vragen richten tot deze studenten. De coaches hebben hen vervolgens voorzien van de relevante informatie met betrekking tot een studiekeuze. Het was mooi om te zien dat de scholieren met meer duidelijkheid over hun toekomstige studie naar huis gingen. Sommige scholieren hadden zelfs al een keuze gemaakt en afspraken gemaakt met de vrijwilligers om een dagje met hen mee te lopen.
Verder werden interessante workshops gegeven over de onderwerpen studiefinanciering door Ellen Scheppens, studiesucces door Tweede Kamerlid Mohammed Mohandis en tot slot een workshop over netwerken door Melvin Tjoe Nij.
Meer informatie? Stuur een e-mail naar: info@uniquestudenten.nl